2006-10-29 Kungsgården, inofficiell hundutställning. Djakartas Four-U... mera känd som vår Hilda... tilldelades BIM- utmärkelse och ett hederspris.
Domarens, Ulrika Göransson, motivering till BIM var som följer:
Fem tik... tilltalande siluett... något lösa öron... välformad bröstkorg... väl ansatt svans... trevliga sidorörelser... tilltalande typ stående och gående... välskött och välvisad.
Vi tackar MarieCharlotte, Kennel Djakartas... för hennes fina arbete med Hilda i ringen!

 

 

Hilda kommer ifrån Kennel Djakartas i Gävle och hon föddes den 12 mars och fick namnet Four-U... fast hos oss heter hon ju Hilda... och hon är S&S. Hon kom hem till oss den 7 maj, en solig väldigt varm dag... då hon "ställde vårt hus på högkant" kan man säga... :o) Hon är liten... men inte betydelselös... den lilla sötnosen...:o)
I början kretsade det mesta omkring Hilda och hur hennes tillvaro i vår familj skulle komma att bli...

Hon tar stor plats fastän hon är så liten... :o)

Hildas första sommar är ju så sammanlänkad med min... Märtas... att allt finns i kalendern.

 

Hildas sätt att äta förundras matte och husse över... de är ju vana med mig... Märta... som går en stor omväg om det står en matskål på golvet... :o) Den här bilden är tagen kl. 18.56...

 

Vid 18.57 var matskålen tom... precis som den ska vara suckar matte... :o) LÄR dig nu Märta... säger matte och spänner ögonen i mig... stackars oskyldiga varelse...!!

 

Sen sov hon... den lilla Hilda... gott på soffan bredvid mig... :o) Sov gott gjorde jag också... det är jobbigt att få småsyskon... :o) Men det dröjde ganska länge innan jag lät henne komma nära mig... om hon kom för nära var jag snabb att gå därifrån... :o)

 

Men i mitten på juni blev det ändring på mitt sätt att vara... jag blev skendräktig och då minsann passade det mig att ha Hilda som valp... och vi skulle helst ligga där hela tiden ... :o) Det var ju bra för Hilda så till vida att hon fick komma mig nära och det behövde hon... :o) Även om det blev lite väl nära ibland... :o)

 

Snart blev hon medveten om att jag sov på ställen där hon inte kunde komma upp och det blev ett väldigt väsen på henne... så hon måste lyftas upp så hon fick "provsova" och som du ser så passade detta Den Vilda... som hon kom att kallas... alldeles utmärkt... :o)

 

Hon växte fort och snart kunde hon följa mig som en skugga... vi blev som parhästar och det är vi fortfarande... :o)

 

Humöret är det inget fel på ... men hon måste lära sig att tygla det... det duger inte att dansa omkring i vilt raseri när man inte får som man vill... :o)

 

Att bada är väl inte det hon allra mest vill... men det är skönt när det är så varmt som det har varit... Hildas första sommar... :o) Som du ser så är det inte så mycket Hilda under den annars så fluffiga pälsen... en grankotte med fyra tändsticksben... säger matte och ler... :o)

 

Nytrimmad och fin åkte Hilda med oss till Höga Kusten på schnauzerläger... nästan 4 månader gammal... det var tufft av henne tycker jag... :o) Visst är hon vacker vår lilla dvärg?